Tovningskurs

4-8 juli anordar jag och min tovningskollega Carina Haglund en sommarkurs i våttovning i Östra Ämtervik, Värmland

Kursen passar både dig som aldrig tovat tidigare och dig som är mer erfaren tovare. Vi är två kursledare med lång erfarenhet av tovning och undervisning och kommer att dela med oss av vår kunskap. En stor fördel med att vi är två lärare är förstås att varje kursdeltagare kommer att få mycket hjälp.

Du kommer att få jobba med provlappar, utlägg, beräkning av krympfaktor, platt och tredimensionellt, mängder av olika designelement, olika ullfibrer samt växtfibrer mm mm. Allt för att ge dig verktyg till att skapa föremål med just ditt eget uttryck och formspråk. Det kan tex vara att tova metervara för att klippa och sy eller att tova tredimensionella föremål som tex väska, hatt, väst.

Kursavgiften är 5250 kr (varav anmälningsavgift 500 kr) och då ingår 33 timmars undervisningstid, lunch, middag, för-och eftermiddagsfika. Du har även tillgång till tovningsutrymmet utanför lektionstid och kan alltså jobba med ditt projekt även kvällstid. Material ingår ej, men finns att köpa på plats för dig som så önskar.

Det finns tillgång till boende på gården (delat rum med vandrarhemsstandard  350 kr/natt inkl frukost) , möjlighet att ställa upp husbil/husvagn (150 kr/ natt inkl frukost) Vi kan även hjälpa till att tipsa om andra boendealternativ.

För anmälan och boende, kontakta Carina Haglund ullting@hotmail.com

För frågor om kursinnehåll kontakta Catrin Bäckman fingerborgbutik@gmail.com

Följ vårt konto på instagram sommartovning