Tovningskurs/workshop med förfilt

                    

Inget aktuellt datum finns för den här kursen

Inga förkunskaper krävs.

Du har kanske aldrig våttovat tidigare? Du kanske har tovat med lösa ullfibrer tidigare och vill testa förfilt/nålfilt, ett förbehandlat material där fokus ligger på design och där utlägget av ull redan är gjort? Då är detta kursen för dig. 

Förfilt/prefelt/nålfilt. Kärt barn har många namn. Förfilt består av ullfibrer som är nåltovade till metervara och som kan våttovas i ett eller flera lager till önskad kvalitet .

Den stora fördelen med förfilt är att du får ett jämnt material som du kan klippa i och göra tydliga mönster/motiv till ditt tovningsprojekt.

Vi kommer under en heldag att arbeta med enkla medel för att skapa ett personligt mönster till olika alster. Vi använder oss av förfilt från olika fårraser och i olika grovlek. 

Dagen börjar kl 9.30 med samling över en kopp kaffe/te. Förmiddagen ägnas åt att tova en kvadrat i "sittdyneformat" och på eftermiddagen arbetar du med ditt eget projekt. Vi avslutar nån gång mellan kl 16 och 17.

Kursavgift 1150 kr. För- och eftermiddagsfika, material till förmiddagens övningar samt tillgång till redskap, verktyg mm ingår i avgiften (Värde ca 350 kr.)

OBS! Materialkostnad för eftermiddagens egna projekt tillkommer.

Du behöver ha med dig: anteckningsmaterial, måttband, sax, förkläde, 2-3 gamla  frottéhanddukar ( storlek litet badlakan eller stor handhandduk) samt sköna skor på fötterna eftersom vi kommer att arbeta stående större delen av dagen

Medtag egen lunch, micro finns, eller gå ut och ta dig något/köp med dig.

Material kommer att finnas att köpa för dig som vill fortsätta tova hemma.

Anmälan sker via sms till 0731 57 82 29.  Invänta svar på om du fått plats och vidare information om betalning.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig via mail fingerborgbutik@gmail.com , mobil 0731 57 82 29 eller komma in i butiken. 

Hoppas vi ses!   / Catrin