Villkor och info

Betalning: Du betalar enkelt och säkert i kassan med det betalningsalternativ du föredrar. Alla priser är inklusive moms.

Leveransvillkor: Frakt tillkommer på alla försändelser med en standardavgift på 66 kr. Du har även möjlighet att välja att hämta upp din beställning i butiken på Åsögatan 132. Beställningar skickas vanligen tisdagar och fredagar och leveranstiden med Postnord beräknas normalt till 2-3 arbetsdagar

Ångerrätt/reklamation: Du har 14 dagars ångerrätt efter mottagen leverans. Du som kund står för returkostnaden. Vid retur skall varorna vara i gott skick och härvor måste ha banderollen kvar. 

Vid reklamation, skicka snarast ett mail till fingerborgbutik@gmail.com och beskriv felaktigheten så löser vi det så fort vi kan.

Handfärgat garn: Varje härva handfärgat garn är unik och därför förekommer skillnader mellan härvor även från samma färgbad. Därför rekommenderas att växla och varva garn från flera härvor när du stickar.

Handfärgat garn kan trots noggrann sköljning släppa lite överskottsfärg vid tvätt. Tvätta alltid i tvättmedel avsett för ull och använd gärna en skvätt ättika i sista sköljvattnet. Fingerborgs handfärgade garner tvättas för hand eller i tvättmaskinens ullprogram (om du känner och litar på din tvättmaskin). 

Mjuka garner har en tendens att noppa sig till en början. Det betyder inte att det är något fel på garnet. Ull är ett levande material och fibrerna sätts i rörelse när du använder ditt plagg. Du kan enkelt plocka bort nopporna för hand, eller med någon slags noppborttagare och snart kommer ditt plagg att sluta noppa sig.

Beställa färgning: Om det garn du vill köpa inte finns i tillräcklig mängd, hör av dig så kan jag färga upp till dig.